Волкер розраховує, що Україна не продовжить воєнний стан

 

Спецпредставник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер розраховує, що Україна не продовжуватиме термін дії воєнного стану і буде дотримуватись демократичних принципів.
Як повідомили у прес-службі Верховної Ради, про це Волкер сказав під час зустрічі з головою ВР Андрієм Парубієм 18 грудня.

Спікер, коментуючи введення воєнного стану в окремих областях України, підкреслив, що таке рішення було важливим для здійснення координації між громадянськими адміністраціями і військовими.

“Це дуже важливо. Ми не знаємо про те, коли і як можуть відбутися провокації, тому маємо бути готові до них повною мірою. Якщо не буде прямої агресії, питання не буде знову порушуватись, оскільки необхідно провести вибори”, – наголосив Парубій.

Він підкреслив, що президентські вибори відбудуться вчасно – за це проголосувала переважна більшість народних депутатів.

Введення воєнного стану у прикордонних районах, особливо поблизу акваторії Чорного і Азовського морів, за його словами, – “це був превентивний захід приведення оборони до повної готовності, не було введено комендантської години чи обмежень, які б вплинули на свободу людини”.

Своєю чергою, Курт Волкер зазначив, що для США є абсолютно зрозумілим і прозорим той факт, що атака РФ на українські кораблі в Чорному морі була повністю незаконна.

“Це була незаконна претензія на морські територіальні води. Незаконним було блокування і захоплення кораблів та моряків”, – сказав спецпредставник США.

Він підкреслив, що на цей факт була відповідна реакція багатьох країн, НАТО та ін.

“Ми підтримуємо прагнення України щодо зміцнення боєготовності збройних сил для відповіді на російську агресію”, – наголосив Волкер, зауваживши, що дуже важливо не продовжувати у часі дію воєнного стану і дотримуватись демократичних принципів.

За повідомленням прес-служби ВР, Волкер також високо оцінив ухвалення законів про розмінування, підготовку закону про закупівлі в оборонному секторі тощо.

Як інформувала “Новинарня“, на великій прес-конференції президент Порошенко назвав умову, за якої не продовжуватиме воєнний стан.

Читайте також:
Волкер зустрівся з Полтораком і Парубієм:
більша частина заходів воєнного стану виконана

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна