У РФ на блокування сайтів і сервісів планують витратити 20 мільярдів, — росЗМІ

 

Роскомнагляд у 2019 році планує впровадити технологію DPI, аби блокувати заборонені сайти та сервіси, зокрема месенджер Telegram.

На це витратять до 20 мільярдів рублів, повідомляє Російська служба ВВС.

Про те, що нову технологію блокувань почнуть запускати вже наступного року розповіло джерело, знайоме з деталями розробки проекту. Про такий самий термін чув і співрозмовник, близький до однієї з компаній-розробників подібної системи.

Йдеться про технології DPI (від англійського deep packet inspection — “глибокий аналіз пакетів”). У провайдера інтернету встановлюється програмно-апаратний комплекс, який аналізує весь трафік та виокремлює специфічні пакети, властиві конкретним сайтів або програм.

Цей самий комплекс відсікає і небажаний трафік.

Тестування технології почалися у серпні на мережі “Ростелекому” в Реутові. У них брали участь сім компаній, і лише один з виробників — компанія Vas Experts підтвердила свою участь у проекті.

Читайте також:
У російській Держдумі почали готуватися до “паралельного інтернету”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.