На Донбасі кількість цивільних загиблих за рік скоротилася вдвічі

 

Кількість загиблих серед цивільного населення в зоні конфлікту на Донбасі цього року знизилася вдвічі, до 43 осіб.

Про це повідомив спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Від початку цього року до 17 грудня кількість цивільних жертв убитими скоротилася удвічі порівняно з тим самим періодом минулого року, а пораненими — скоротилася на 52%”, — сказав Сайдік журналістам у середу, 19 грудня, в Мінську.

Він уточнив, що у зоні конфлікту в Україні цього року загинули 43 цивільних, порання отримали 83 людини.

Отже, за словами спецпредставника, кількість жертв серед цивільного населення сягнула найнижчого рівня від початку конфлікту.

Проте зберігаються й тривожні тенденції. “За даними неурядових організацій, близько 7 тис. кв. км на сході України заміновані й забруднені іншими вибуховими пристроями. Виходить, що це одна з найбільш замінованих територій світу“, — наголосив він.

Читайте також:
З початку російської агресії загинули 2914 військових, — Порошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна