Французькі комуністи вербують “жовтих жилетів” на вибори до Європарламенту

 

У Французькій комуністичній партії заявили, що представники руху “жовтих жилетів” увійдуть у список партії на виборах до Європарламенту у травні 2019 року.

Про це у понеділок, 17 грудня, оголосив новий національний секретар партії Фабіен Русе, повідомляє французька служба Reuters.

“Ми не можемо підходити до європейських виборів, не беручи до уваги події минулих тижнів”, — заявив він, повідомляючи, що партія залучить до свого списку представників руху “жовтих жилетів”.

Зокрема, до списку погодилася увійти учасниця руху Марі-Елен Бурла, яка протестувала проти переміщення своєї текстильної компанії.

Повний набір кандидатів партія представить 26 січня 2019 року.

“Нашою метою є надіслати представників робітничого світу у Європарламент. Національні збори (нижня палата парламенту Франції, – “Н”) та Європейський парламент повинні представляти різноманіття французького народу та його ідей”, – сказав Русе.

Французькі комуністи у теперішньому скликанні Європарламенту мають двох представників.

Останнє опитування IFOP свідчить, що 13% опитаних французів готові підтримати представників “жовтих жилетів” на виборах до Європарламенту.

Як відомо, рух “жовтих жилетів” виник у Франції у відповідь на намір уряду підвищити ціни на дизельне паливо, потім він переріс в масові виступи проти зниження рівня життя.

Протести супроводжувалися масовими погромами і насильством.

Крім того, у соцмережах поширювали відео, на яких було чутно, як деякі протестувальників викрикували щось російською мовою.

Відтак у Франції почали вивчати причетність Росії до руху “жовтих жилетів”.

Після чотирьох тижнів заворушень і акцій протесту влада Франції пішла на поступки.

Зокрема, президент Франції пообіцяв запровадити в країні податкові пільги і збільшити мінімальну зарплату.

Читайте також:
Протест руху “жовтих жилетів” почався в Ізраїлі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна