Парубій запросив Вселенського патріарха виступити у Верховній Раді

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запросив Вселенського патріарха Варфоломія виступити в українському парламенті.

Про це спікер сказав під час погоджувальної ради ВР у понеділок, 17 грудня.

“Запрошую Всесвятійшого патріарха Варфоломія прибути до України і виступити у Верховній Раді України. Я переконаний, що ми маємо гідно вшанувати цю видатну людину, мужню особистість, яка назавжди вписана в історію України”, – зазначив голова ВР.

Спікер також подякував патріарху Варфоломію за опіку над українським народом та його мужність.

“Тому що ми всі знаємо, який неймовірний тиск чинився і чиниться на Всесвятійшого патріарха від Москви і від усіх союзників, яких задіює Кремль для тиску на патріарха Варфоломія”, – сказав Парубій.

Як інформувала “Новинарня“, 15 грудня у Києві, в Софійському соборі, відбувся Об’єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія з УПЦ КП. Офіційна назва об’єднаної церкви за статутом – Православна церква України.

Перед Собором дві церкви, які взяли участь в об’єднанні – УПЦ Київський патріархат та Українська автокефальна православна церква – провели свої собори і постановили саморозпуск, щоб шляхом злиття утворити єдину помісну церкву. Юридично ця нова церква є спадкоємицею і автокефальної церкви, і Київського патріархату, пояснив архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря.

Саме йому 6 січня має вручити томос про автокефалію Української православної церкви Вселенський патріарх. Рішення про це ухвалив синод Вселенського патріархату – материнської структури всіх православних церков світу.

Після обрання Епіфанія главою ПЦУ його привітав і благословив Варфоломій, запросивши на Фанар для співслужіння і вручення томосу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна