В ОРДЛО змушують важкохворих призиватися до “війська”, — розвідка

 

Російська окупаційна адміністрація на Донбасі забороняє надавати меддопомогу чоловікам призовного віку, які не перебувають на обліку у “військкоматах”, змушуючи таким чином призиватись до “війська” навіть важкохворих.

Про це з посиланням на дані військової розвідки повідомив речник прес-центру Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу, передає УНН.

“Російська окупаційна адміністрація посилює заходи щодо запобігання ухиленню від мобілізації населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Зокрема, приховано заборонено надання безкоштовних соціальних послуг, у т.ч. медичного забезпечення, чоловікам призовного віку, які не перебувають на обліку у “військових комісаріатах” для призову до так званих “республіканських силових структур”, — повідомив речник Міноборони.

За його словами, для зарахування на облік для проходження військової служби змушені звертатись навіть особи з важкими захворюваннями, зокрема й нервової системи.

У той же час значну частину з них так звані “військові лікарські комісії” визнають придатними для призову на службу у складі російських окупаційних військ.

Читайте також:
Російські війська на Донбасі поповнюють “донські козачки”, — розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна