Єврорада допоможе українцям на Азові, але нових санкцій проти РФ не буде, – ЗМІ

 

На саміті Європейської ради в Брюсселі запропонують допомогу українським регіонам, що постраждали від ситуації на Азові, але нові санкції проти Росії вводити не будуть.
Про це повідомляє Euractiv, посилаючись на проект висновків саміту.

Зазначається, що дипломати сподіваються на продовження чинних санкцій, але не досягнуть консенсусу щодо збільшення тиску, до якого закликають України, США та деякі інші країни.

Один із німецьких дипломатів підтвердив, що в ЄС відсутній консенсус щодо введення нових санкцій проти Росії за дії в Чорному й Азовському морях.

Водночас ЄС готує пропозицію щодо фінансових та інших заходів, спрямованих на допомогу районам Східної України, які відчувають негативний ефект через те, що Росія заважає вільному судноплавству в Азовському морі.

“ЄС готовий вжити заходів щодо подальшого зміцнення своєї підтримки на користь постраждалих регіонів України”, – йдеться у висновках.

Нагадаємо, напередодні Європарламент закликав посилити санкції проти РФ і розглянути можливість заборони російським суднам входити в порти ЄС.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна