Трьох інформаторів “ДНР” відправили до в’язниці майже на чотири роки

 

Вінницький міський суд призначив покарання у вигляді трьох років і десяти місяців позбавлення волі трьом учасникам інформаторської мережі “ДНР”.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Згідно з повідомленням, оперативники спецслужби встановили, що жителі Торецька збирали дані про позиції, дислокацію, чисельність, маршрути пересування сил і засобів Збройних сил України та інших військових формувань України, які брали участь у проведенні антитерористичної операції.

“Отримані відомості інформатори телефоном передавали своїм кураторам, які своєю чергою доповідали їх представнику незаконних збройних формувань. У подальшому інформація використовувалась учасниками терористичної організації “ДНР” у веденні злочинної діяльності, зокрема здійсненні диверсійних атак, артилерійських обстрілів місць дислокації українських військовослужбовців і військової техніки”, — йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали спільників терористів за місцями проживання у Торецьку у грудні 2016 року. Під час санкціонованих слідчих дій у зловмисників вилучені мобільні пристрої, через які здійснювався зв’язок з кураторами.

Під час досудового розслідування підозрювані визнали свою провину у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

“Рішенням Вінницького міського суду затриманим призначено покарання у вигляді трьох років і десяти місяців позбавлення волі”, — зазначили в СБУ.

Вироки набули законної сили.

Читайте також:
Шпигун “ДНР” з-під Торецька Сопрун отримав лише рік в’язниці і достроково вийшов на волю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна