“Вже темно”: Слідчі ДБР відмовилися їхати під Авдіївку на місце злочину

"Вже темно": Слідчі ДБР відмовилися їхати під Авдіївку на місце події

 

Співробітники нового правоохоронного органу – Державного бюро розслідувань – відмовилися виїздити на місце події на Донеччині.
Як інформує “Новинарня“, про інцидент написав на своїй сторінці у FB головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

За його даними, це відбувалося 11 грудня близько 19:30. На телефон чергового територіального управління Державного бюро розслідувань зателефонував військовий комендант з Авдіївки та повідомив про вчинення військовослужбовцями кримінального правопорушення: перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень в умовах воєнного стану. 

Як згодом з’ясувалося, посеред ночі два військовослужбовці побили третього під смт Верхньоторецьке, бо той не виконував своїх обов’язків, а дивився фільми на ноутбуці.

“Нанесли йому тілесні ушкодження у виді множинних гематом обличчя, а надалі відібрали у нього ноутбук і мобільний телефон”, – йдеться в рапорті військового прокурора об’єднаних сил Олега Ціцака до Матіоса.

Після 21-ї години до ДБР знову дзвонили та запитували, чи хтось виїхав на місце події. Там відповіли, що інформацію взяли до відома, керівництву доповіли, однак вказівок щодо виїзду на місце події не надходило.

Потім, відповідно до повідомлення, на зв’язок вийшов начальник третього слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Краматорськ Віталій Єнь.

“Відповів, що у зв’язку з тим, що обстановка на місці події вже порушена, слідів злочину вже напевно нема, а також темний час доби, підстав для виїзду немає, та огляд місця події заплановано на ранок 12 грудня 2018 року”, – йдеться в рапорті.

Крім того, керівництво ДБР дало вказівку коменданту здобути всі можливі матеріали на місці події, приїхати у відділ ДБР в Краматорськ, а вже потім там вирішать, відкривати кримінальне провадження чи ні.

Зрештою, на місце події виїхали військові прокурори. Вони допитували свідків, оглядали місце та вносили відомості до ЄРДР.

Органом досудового розслідування натомість визначено таки територіальне управління Державного бюро розслідувань у місті Краматорськ Донецької області.

“Таким чином співробітники ДБР з невідомих причин самоусунулися від фіксації та розслідування підслідного лише ДБР військового злочину в період воєнного стану”, – констатують військові прокурори на чолі з Анатолієм Матіосом.

Новинарня” звернулася до Територіального управління ДБР у Краматорську за коментарем із приводу ситуації, що склалася: чи, можливо, призначене службове розслідування, якою була реакція керівництва тощо.
Однак там відповіли, що коментарів із приводу інциденту не надаватимуть.

Як інформувала “Новинарня“, головний військовий прокурор Анатолій Матіос свого часу претендував на посаду глави ДБР, однак програв відбір. Після того він пропонував створити Державне бюро військової юстиції.

підготувала: Людмила Кліщук

Читайте також:
Державне бюро розслідувань офіційно запрацювало

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна