Порошенко у Брюсселі зустрівся з Меркель

 

Президент України Петро Порошенко у четвер, 13 грудня, зустрівся з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель напередодні проведення засідання Європейської ради.

Про це повідомляє АП.

Як зазначається, Порошенко подякував Меркель за зусилля Німеччини для припинення блокади Росією акваторії Азовського моря і Керченської протоки.

Також президент України відзначив особливу увагу, яку Меркель приділяє питанню звільнення українських моряків та гарантуванню свободи судноплавства в регіоні.

Крім того, Порошенко закликав країни ЄС також належним чином відреагувати на акт російської агресії в акваторії Азовського моря і Керченської протоки та цілеспрямоване перешкоджання свободі судноплавства шляхом запровадження так званого “Азовського пакету санкцій”.

Раніше Порошенко зустрівся у Брюсселі із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Глава держави, за результатами перемовин, повідомив про досягнення домовленості з НАТО про організацію моніторингу Північноатлантичним альянсом ситуації в Азовському морі.

Зазначимо, сьогодні, 13 грудня, у Брюсселі починається саміт ЄС. Порошенко раніше анонсував, що нині буде підтримане продовження санкцій проти РФ. 

Читайте також:
Німеччина пропонує розширити СММ ОБСЄ на Азовське море

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна