Порошенко досяг домовленості з НАТО про моніторинг ситуації на Азові

 

Президент Петро Порошенко заявив про досягнення домовленості з НАТО про організацію моніторингу Північноатлантичним альянсом ситуації в Азовському морі.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер, 13 грудня, у Брюсселі за підсумками переговорів, що відбулися з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

“Ми домовилися, що НАТО стежитиме за ситуацією в Азовському морі та забезпечуватиме безпеку в регіоні. Це те, що нам нині потрібно”, – сказав президент України.

Він зазначив, що така моніторингова місія НАТО допоможе краще оцінити ситуацію в цьому регіоні.

При цьому Єнс Столтенберг, який виступав на прес-конференції перед Порошенком, про наявність такої домовленості не згадав. Однак він повідомив, що НАТО продовжить надавати допомогу та підтримку Україні.

Глава Української держави нагадав, що передав президенту Європейської Ради Дональду Туску списки осіб та кораблів Росії, причетних до акту агресії проти ВМСУ на Чорному морі 25 листопада.

За його словами, Росія продовжує не помічати, що вона є агресором по відношенню України і у зв’язку із незаконною анексією Криму, і у зв’язку із незаконною агресією проти нашої держави на сході, і у зв’язку із актом агресії, який відбувся в нейтральних водах Чорного моря.

Президент підкреслив, що у європейських інституціях зараз ведуться конкретні дискусії з питання санкцій проти Росії.

“І ми сподіваємось, що буде сформований, так само як був сформований пакет санкцій проти [Росії у зв’язку із незаконним будівництвом] Керченського мосту”, – сказав Порошенко, якого цитує прес-служба Банкової.

Президент також висловив впевненість, що переговори в Брюсселі і з Європейською Радою, і з НАТО, і з лідерами держав-членів НАТО і Євросоюзу будуть “надзвичайно успішними”.

Як інформувала “Новинарня“, 7 грудня стало відомо, що Німеччина пропонує розширити СММ ОБСЄ на Азовське море.

Читайте також:
Єврорада допоможе українцям на Азові,
але нових санкцій проти РФ не буде, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна