Бойовики “ДНР” передали Україні 13 в’язнів із документами. ФОТО

 

У Донецькій області на КПВВ “Новотроїцьке” у четвер, 13 грудня, відбулася передача Україні 13 засуджених, які відбували покарання у в’язницях на непідконтрольній частині Донеччини (ОРДО), а також їхніх кримінальних справ.

Про це повідомила українська уповноважена з прав людини Людина Денисова.

Як видно на фото, серед переданих в’язнів – як чоловіки, так і жінки.

“Це люди, які отримали вироки судів ще до військової агресії на Сході України. Засуджені самі виявили бажання відбувати покарання в українських пенітенціарних закладах. Вони, хоча й порушили закон, але залишаються громадянами України. І я, як омбудсман, роблю все для забезпечення дотримання прав усіх українців, де б вони не перебували”, – зазначила Денисова.

За її словами, Україна готова прийняти усіх своїх засуджених громадян, які хочуть відбувати покарання на підконтрольній Києву території.

передача ув'язнених з ОРДО передача - кримінальні справи ув'язнених з ОРДО _Людмила Денисова передача - кримінальні справи ув'язнених з ОРДО _2 передача - кримінальні справи ув'язнених з ОРДО передача - кримінальні справи ув'язнених з ОРДО _3
<
>
Як інформувала “Новинарня“, напередодні, 12 грудня на підконтрольну Україні територію перемістили 42 засуджених, яких утримували у в’язницях на непідконтрольній частині Луганської області (ОРЛО).

Як відомо, станом на лютий 2018 року понад 800 в’язнів залишалися в місцях несвободи на окупованій частині Донбасу і бажали виїхати з ОРДЛО, щоб відбувати покарання на підконтрольній Києву території.

Передача в’язнів з ОРДЛО на територію “материкової” України відбувалася й раніше.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна