ЗСУ можуть впевнено стримати наступ російської армії, – Тишкевич

 

На сьогодні ЗСУ можуть впевнено стримати потенційний наступ російської армії. Але повноцінно перейти в атаку сил і засобів в України поки що немає.

Таку думку висловив аналітик “Українського інституту майбутнього” Ігар Тишкевич, передає “Обозреватель”.

За його словами, повернути Донбас силовими методами, одним різким наступом, сьогодні неможливо.

“Росія може оперативно стягнути велику кількість техніки, зокрема і застарілої за мірками РФ, наприклад, Т-64, Т-72. Вона це може зробити протягом місяця”, — пояснив Тишкевич.

Він нагадав, що в ЗСУ сьогодні на озброєнні стоїть лише приблизно 800 танків. У той час, як армія Росії має у строю 3030 танків і 10 200 танків на зберіганні.

“Вести наступальні бої, якщо Росія захоче ввести на Донбас ще декілька батальйонно-тактичних груп? Не думаю, що такий наступ буде успішним і я більш ніж упевнений, що це розуміють у тому числі в нас у Генштабі та Міноборони”, — підсумував він.

Читайте також:
Герой України, десантник Соснін: У першому бою підбили ворожу МТЛБ, завантажену боєприпасами. Вони рвалися добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна