Депутати Львівщини звернулись до президента і МЗС із вимогою закрити Генконсульство РФ у Львові

 

Львівська облрада підтримала звернення до президента та Міністерства закордонних справ України щодо закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові.

За відповідне рішення у вівторок, 11 грудня, на позачерговому засідання сесії ЛОР проголосував 61 депутат із 84, повідомляє Zaxid.net.

У зверненні депутати просять у керівництва держави посилити дипломатичний тиск на Російську Федерацію. Своє рішення обгрунтовують злочинними діями Росії та захопленням у полон українських моряків.

“Ми переконані, що Міністерство закордонних справ України в ситуації запровадження воєнного стану в частині України та захоплення українських моряків росіянами зобов’язане посилити дипломатичний тиск на Російську Федерацію у всіх напрямах аж до розірвання дипломатичних відносин. Вимагаємо також негайного закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові, що на вул. Костя Левицького, 95″, – йдеться у зверненні.

На переконання депутатів, такі дії зумовлять покращення політичної ситуації в регіоні, зменшать соціальну напругу та провокації серед населення.

Також депутати прийняли звернення до керівництва держави з вимогою розірвати дипломатичні відносини з Росією. Йдеться про повне обмеження торгівлі із РФ, заборону діяльності проросійських партій та притягування до відповідальності проросійських політиків.

Як повідомляла “Новинарня“, раніше депутати Львівської міської ради також звернулися до МЗС із закликом розірвати дипломатичні відносини з Росією.

Читайте також:
МЗС України представило ОБСЄ докази російської агресії на Чорному морі і в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна