Вандали пошкодили табличку на будівлі посольства України у Франції

 

У Парижі невідомі намагалися розбити табличку на будинку Культурно-інформаційного центру при посольстві України у Франції.

Фотографію ушкоджень опублікував українець Володимир Шпиньов, який живе у Парижі.

Народний депутат і глава української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook пов’язав акт вандалізму з протестами “жовтих жилетів”.


“Жовті жилети” воювали з банками, супермаркетами, магазинами-буржуінами та українським культурним центром у Парижі. Прямо так і бачу француза в жилеті, який із криком “sssuuqqqaaa!” лупить рогом у табличку”, – написав він.

Як повідомляла “Новинарня“, акції протесту “жовтих жилетів” за участю сотень тисяч людей почалися у Франції в листопаді через плани уряду підвищити акцизи на пальне. Повсюдно відбуваються масові сутички з поліцією, погроми, застосування протестувальниками насильства та діями силовиків у відповідь – із тисячами затриманих і багатьма пораненими.

Після заворушень у Парижі на початку грудня подорожчання було скасоване, але протести продовжилися під загальними антиурядовими гаслами. Французька влада заявляє, що рух “жовтих жилетів” захоплений представниками радикальних угруповань.

8 грудня в Парижі були взяті затримані більше 420 осіб, які вдавалися до хуліганських дій. Поліція застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ.

Того ж дня під час акції протесту “жовтих жилетів” до неї приєдналися двоє французьких прихильників угруповання “ДНР” із символікою сепаратистського угруповання – Ксав’є Моро і Фабріс Сорлен.

Читайте також:
Франція розслідує причетність Росії до протестів “жовтих жилетів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.