В Україні на 98% завершено черговий призов на строкову військову службу, — Генштаб

 

Відповідно до Указу Президента України у державі майже завершено черговий призов на строкову військову службу.

Про це під час брифінгу в понеділок, 10 грудня, повідомив начальник Головного управління персоналу – заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Артур Артеменко, передає “Гал-Інфо”.

Призовні комісії у війська відправили 17 тисяч 620 призовників, 98 % від плану. Решта 340 призовників буде відправлено за графіком упродовж тижня.

За словами генерал-лейтенанта, наразі спостерігають позитивну тенденція не лише щодо призову військовослужбовців строкової військової служби, а і явки резервістів для проведення зборів.

“Ми навпаки вимушені відмовляти резервістам, які пройшли цьогоріч підготовку та прибувають до військкоматів. Причому тисячі приходять самостійно, без викликів. Щодо осінньої призовної кампанії, то план в цьому році з набору строковиків до лав ЗС України виконано вже майже на всі сто. Людських ресурсів вистачає для виконання плану”, — наголосив Артур Артеменко.

Як повідомляла “Новинарня“, Генштаб ініціює затвердження виплат резервістам на рівні із контрактниками.

Читайте також:
Явка резервістів у військкомати значно перевищує потребу, – Полторак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна