ДПСУ не пустила у вільну Україну митрополита УПЦ МП Іларіона з “ДНР”

 

Державна прикордонна служба України не пропустила через лінію розмежування митрополита Донецького та Маріупольського УПЦ Московського патріархату Іларіона (Шукала), який служить як на підконтрольній території, так і для сепаратистів “ДНР”.

Цю інформацію підтвердив речник ДПСУ Олег Слободян, передає “Громадське радіо”.

За його словами, прикордонники діяли на підставі рішення Служби безпеки України.

Як повідомляє офіційний сайт Донецької єпархії УПЦ МП, 9 грудня митрополит Іларіон прямував із непідконтрольної Україні території на підконтрольну — із Донецька до Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря в селі Нікольське Волноваського району.
За інформацією прес-служби єпархії, 7 грудня СБУ анулювала митрополитові електронну перепустку через лінію розмежування. Наступного дня його пропустили в Донецьк, проблем на контрольному пункті в’їзду-виїзду не виникло.

Донецька єпархія вважає, нібито “влада України продовжує йти вибраною нею лінією грубого втручання в справи Церкви і відвертого переслідування і дискримінації ієрархів і священнослужителів УПЦ за релігійною ознакою, явно порушуючи при цьому конституційні права громадян України”.

Нагадаємо, із введенням воєнного стану було посилено контроль на кордонах України.

Читайте також:
Митрополит Донецький УПЦ МП провів великодні служби
і для бойовиків, і в підконтрольному Маріуполі

В Україну через воєнний стан не пустили відомого російського танцюриста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна