При спробі пошкодити скульптури левів на Личакові у Львові затримали громадян Польщі

 

Четверо осіб, яких затримали  у неділю, 9 грудня під час спроби зняти дерев’яні дошки довкола левів на польському військовому меморіалі у Львові, є громадянами Польщі.

Про це повідомляє Zaxid.net із посиланням на власне джерело у правоохоронних органах.

Провокаторів затримали охоронці Личаківського кладовища. На камерах відеоспостереження охорона побачила невідомих, які намагались зняти дерев’яні дошки біля левів.

У прес-службі Нацполіції Львівщини повідомили, що охоронці затримали дві подружні пари іноземців, усі 1993 року народження. За інформацією видання, вони є громадянами Польщі.

За попередніми даними, один з затриманих хотів подивитись на скульптуру лева і у той момент елемент конструкції впав. Після цього їх затримала охорона кладовища. Наразі за цим фактом поліція проводить перевірку.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно ультрас футбольного клубу “Шльонск” (Вроцлав), які називають себе “Асоцією Великої Сілезії”, влаштували на Личаківському цвинтарі у Львові “фаєр-шоу”, розгорнувши банери на честь “Львівських орлят” – молодих польських добровольців, які воювали з українцями за Львів у листопаді 1918 року.

Раніше, 25 жовтня, депутати Львівщини проголосували за демонтаж скульптур левів із польського військового меморіалу (“цвинтаря орлят”) на Личакові, адже було порушено одну із умов щодо цієї ділянки — незмінність узгодженого вигляду споруди.

Одразу після цього президент Польщі Анджей Дуда просив президента України Петра Порошенка втрутитися у справу із скульптурами левів.

Читайте також:
Імперські амбіції РФ очевидні, тому НАТО має зміцнювати східний фланг, — Дуда

Верховна Рада встановила День пам’яті жертв депортації українців із Польщі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна