На словацько-українському кордоні масово залишають автомобілі на “євробляхах”

 

У словацькому селі Вубля на кордоні з Україною почали масово кидати автомобілі з європейської реєстрацією.

Як повідомляє “5 канал“, після прийняття Верховною Радою нових правил ввезення транспорту та його розмитнення українці залишили там вже понад сотню машин.

За словами старости села Надєжди Сєркової, така ситуація після 25 листопада застала місцеву владу зненацька.

“Йдете по обіді по селу, і немає жодного, а вранці там уже стоять припарковані авто. І ви навіть не знаєте, звідки вони взялися, і хто їх туди вночі пригнав. Це одна з проблем. Інша у тому, що ці автомобілі часто розбирають на запчастини. Тобто частини автомобіля зникають, а сам кузов у ​​нас у селі залишається валятися, як лом або сміття”, — поскаржилась вона.

Відповідно до нових правила, тепер на митниці необхідно вносити заставу у розмірі вартості розмитнення машини, яку можна втратити, якщо порушити термін її перебування в Україні. У зв’язку з цим для багатьох українців ввезення автомобілів у режимі транзиту стало невигідним.

Нагадаємо, що згідно з новими законами, євробляхарам, що в’їжджають в Україну у режимі транзиту, треба вносити заставу, що рівнозначна сумі розмитнення авто. Згодом суму внесеної застави можна повернути.

Читайте також:
На Чернігівщині затримали митника, який брав хабарі за ввезення “євроблях”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна