Генштаб ініціює затвердження виплат резервістам на рівні із контрактниками

 

Для осіб, які залучаються на збори резервістів, держава гарантує збереження робочого місця, середньомісячної зарплати за основним місцем роботи та сплачує від 5200 грн. до 8666 грн. за місяць підготовки на рік.

Про це повідомив начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Михайло Щербина, передає “Укрінформ”.

“На період підготовки резервістам гарантують збереження місця роботи, середньомісячний заробіток та державне страхування на час зборів на рівні із військовослужбовцями.  Загалом сума грошових виплат резервістам за місяць підготовки в рік складає від 5200 до 8666 гривень”, — заявив Щербина.

Крім того, резервіста безкоштовно забезпечують харчуванням, проживанням, медичним обслуговуванням та військовою формою на час зборів.

За словами Щербини, у Генштабі працюють над підвищенням мотивації для резервістів, тож до Верховної Ради подали проект закону (№9703), яким передбачено перехід до виплати резервістам грошового забезпечення за прослужені місяці на рівні військовослужбовців за контрактом.

Якщо депутати проголосують за прийняття цього законопроекту, резервісти також отримають переважне право щодо прийому на державну службу та право на дострокову пенсію.

Як повідомляла “Новинарня“, у грудні в Україні стартували збори резервістів та військовозобов’язаних.

Читайте також:
У повітряному командуванні “Захід” розпочалися збори резервістів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна