Поїзд “чотирьох столиць” Київ-Рига заповнюється на 40%, Таллінн може додатися

 

Заповнюваність поїзда “чотирьох столиць” (Київ–Мінськ–Вільнюс–Рига) становить близько 40%.

Про це йдеться у відповіді ПАТ “Укрзалізниця” на запит “Економічної правди“.

“За вісім рейсів у поїзді Київ–Мінськ–Вільнюс–Рига перевезено 2,1 тисячі пасажирів в обох напрямках, у тому числі 1 тисяча пасажирів від/до Литви та 0,95 тисяч пасажирів від/до Латвії”, – повідомили в “Укрзалізниці”.

Прес-служба “УЗ” нагадала, що у складі поїзда курсують 10 вагонів (338 місць), із них дев’ять купе та один вагон класу “люкс”. В одному з вагонів купе розділяються на чоловічі та жіночі.

Виходячи із цього, в середньому поїздом перевозиться близько 130 осіб в один бік, що становить близько 39% загальної місткості вагонів.

“Поки що він (“потяг чотирьох столиць”) курсує з рентабельністю близько нуля, проте, враховуючи “низький сезон” та лише початок його курсування, вважаємо курсування поїзда №31/32 Київ–Мінськ–Вільнюс–Рига вдалим”, – заявили в “УЗ”.

На початковому етапі розробки проекту прямого залізничного пасажирського сполучення між Україною та країнами Балтії як кінцевий пункт розглядався Таллінн. Через непогодження такого варіанту з боку АТ “Естонська залізниця” було прийнято рішення про скорочення маршруту – до Риги.
Однак після успішного запуску поїзда “Естонська залізниця” виявила зацікавленість у продовженні маршруту руху цього поїзда до Таллінна. “Наразі з цього приводу проводяться попередні консультації з усіма сторонами – учасницями маршруту, у тому числі з АТ “Естонська залізниця”, – заявили в “УЗ”.

В “Укрзалізниці” нагадали, що поїзд курсує раз на тиждень.
Початок проведення прикордонно-митних процедур – на станції Київ-Пасажирський о 13:42, вирушає поїзд із Києва о 14:07, прибуває до Риги наступного дня о 09:06.
В інший бік він вирушає об 11:10 та прибуває до Києва о 06:42.

При курсуванні в напрямку Риги поїзд робить зупинки о 23:35 у Мінську та о 04:25 – у Вільнюсі.
При курсуванні в напрямку Києва – о 15:48 у Вільнюсі та о 20:17 у Мінську.

Поїзд робить також зупинки на станціях Словечно, Калинковичі, Жлобін, Молодечно, Сморгонь, Гудогай, Кяна, Шяуляй та Елгава.

Нагадаємо, поїзд “чотирьох столиць” був відправлений у перший рейс 28 вересня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна