Так званий “воєнний стан”: в Одесі озброєні копи зупинили авто – що з цього вийшло. ВІДЕО

 

В Одесі стався конфлікт між патрульними поліцейськими, озброєними автоматами, та водієм автомобіля, якого вони зупинили для перевірки в умовах воєнного стану. При цьому водій обурився відвертим хамством правоохоронців, і ті – після тривалої словесної суперечки – ретирувалися без перевірки.

Відео, що поширилося в соцмережах, зняв колишній мешканець Кривого Рогу й Києва, підприємець Ігор Вулковський, який останнім часом живе в Одесі. Він записав зупинку його авто в ніч на 1 грудня двома “копами”, котрі вимагали показати документи і відкрити багажник для огляду.

Натомість чоловік звернув увагу на те, що поліцейський неналежним чином представився, не показав своє посвідчення, а також за статутом поводився з автоматом – направляв зброю на водія.

Вулковський виклав у “Фейсбук” два відео, на першому з яких один поліціянт його зупиняє й починає діалог, а на другому – напарник “копа” у грубій формі приєднується до допиту.

Другий патрульний поліцейський вживає нецензурні слова, намагається хапати водія за руки, знімати його на власний телефон, а на пропозицію показати документи запитує, “чому він такий розумний”, чи він “цар”, чи “син Порошенка”.

При цьому “коп” поводиться по-хамськи, засвідчує незнання закону про поліцію та Конституції України.

Після апеляцій Вулковського поліцейські сідають у своє авто та їдуть геть.

Відео, поширені Вулковським та ФБ-групою ???, набули значного поширення у соцмережах, зокрема серед противників воєнного стану в Україні.

У коментарі “НовинарніІгор Вулковський розповів таке:

– Ситуація відбулася в Одесі 1 грудня о 3-й годині ночі, на перетині вулиць Ришельєвської та Єврейської. Підстава для зупинки у поліції по закону нібито була – моє авто на єврономерах. Зупинили, щоб перевірити документи і багажник. Але всі побачили, яка була форма спілкування. Ніхто не представлявся. Перший [поліцейський] єдине, що сказав – “Патрульна поліція”, а далі, як старі даішники, “зажував” своє прізвище, чи що він там називав.

Продовження конфлікту обов’язково буде. Я їду у відділ внутрішньої безпеки [ГУ Нацполіції Одеської області], уточню прізвища [тих, хто зупиняв], прізвище їхнього начальника. Хочу далі зняти його коментарі – продовження сюжету. Щоб керівник дав оцінку діям своїх підлеглих.

Звичайно, їх треба покарати. Бо я вважаю, що такі люди, зі зброєю, взагалі не маю права виходити на патрулювання і спілкуватися з кимсь.

Швидше за все, за якимсь внутрішнім наказом вони виходять на патрулювання “в посиленому режимі”. І під час воєнного стану наділяються якимись ширшими правами. Але ж Петро [Порошенко] казав, що права людини [в умовах воєнного стану] не будуть ніяк порушені, – нагадав Вулковський.

Нагадаємо, 1 грудня стало відомо, що в Одесі затримали офіцера ОК “Південь”, який напідпитку вчинив стрілянину. Крім того, напередодні глава МВС Арсен Аваков заявив про затримання нападників на Анатолія Гриценка.

Читайте також:
Президент підписав остаточну версію указу про воєнний стан

В Україну, в Одесу, через воєнний стан
не пустили відомого російського танцюриста

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна