Україна призначила уповноваженого із транскордонного співробітництва з Угорщиною

 

Новим уповноваженим України з питань транскордонного співробітництва з Угорщиною став Микола Балтажи.

Про це 1 грудня повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Раніше Балтажи був послом України у Болгарії.

Клімкін нагадав, що 26 листопада в Києві заступники глав МЗС України та Угорщини обговорювали питання взаємодії при залученні угорської допомоги у розвиток Закарпаття.

“На цих консультаціях наш новий уповноважений з транскордонного співробітництва особисто познайомився зі своїми угорськими колегами. Наступного тижня у Будапешті має відбутися їхня предметна зустріч”, – зазначив глава МЗС.

“Осінь в українсько-угорських відносинах видалася надзвичайно емоційною… Угорські заяви про небажання взаємодіяти з українською владою підвели нас до моменту, коли червону лінію несприйняття, здавалося, вже перейдено. Але навіть у найскладніших ситуаціях ми не втрачали здорового глузду і робили те, що необхідно – шукали точки дотику. Нещодавні зустрічі дають надію, що наші з угорським колегою зусилля не були марними”, – заявив Клімкін.

Він додав, що до зустрічі з главою МЗС Угорщини наступного тижня в Мілані “ми підходимо з деякими напрацюваннями”.

Нагадаємо, в жовтні, на тлі загострення відносин із Києвом, Угорщина змінила скандальну назву “уповноваженого по Закарпаттю”.

Читайте також:
Угорщина відреагувала на введення воєнного стану в Україні без згадки про Росію

Крок назустріч: в угорському місті Сегед відкрили пам’ятник
жертвам Голодомору в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна