Україна оточена 80-тисячним угрупованням військових РФ

 

Біля кордонів України розгорнуто угруповання чисельністю близько 80 тисяч російських військових, а також багаточисельною військовою технікою.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час передачі особовому складу Збройних Сил України озброєння та військової техніки в одній із військових частин у Київській області, повідомляє “Укрінформ”.

“Навколо України, на тимчасово окупованих територіях Донбасу і в Криму розгорнуто наземне угруповання чисельністю близько 80 тисяч військовослужбовців РФ, близько 1400 артилерійських та ракетних систем, 900 танків, 2300 броньованих машин, близько 500 літаків і 300 вертольотів. В акваторіях Чорного, Азовського, Егейського морів виконують завдання понад 80 кораблів та 8 підводних човнів РФ, зокрема ударних – 23 кораблі і 6 підводних човнів”, — сказав глава держави.

За його словами, метою Росії є повернути Україну.

“1991 року понад 90% українців підтвердили Акт проголошення незалежності України. Відбувся історичний вибір – побудови вільної, суверенної, європейської України. Але Росія мріє повернути колесо історії назад, у минуле”, – наголосив Порошенко.

Читайте також:
Спецслужби РФ намагалися заслати в Україну розвідників під виглядом монахів. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна