Трамп не зустрінеться з Путіним, поки Росія не звільнить моряків і кораблі ВМСУ, – Помпео

 

Дата зустрічі президентів США й РФ, Дональда Трампа і Володимира Путіна, залежить від звільнення Росією захоплених у полон українських моряків та суден у Керченській протоці.
Про це заявив держсекретар США Майк Помпео в інтерв’ю CNN.

“Президент [Трамп] хотів надіслати чіткий сигнал, що ми вважаємо таку поведінку неприйнятною, тому ми скасували зустріч [з Путіним]”, – сказав Помпео.

За словами держсекретаря, Трамп вирішив, що “правильним вчинком буде сказати росіянам: поверніть моряків, поверніть українські кораблі, вони їхні, люди мають бути повернуті додому, до їхніх родин”.

“Він хотів послати недвозначний сигнал, що росіянам потрібно змінити цю ситуацію”, – наголосив Майк Помпео.

Держсекретар зазначив, що був залучений до процесу прийняття рішення про скасування зустрічі Трампа і Путіна на полях саміту країн “Великої двадцятки” в Аргентині.

“Ми провели ретельну оцінку, ми обдумали можливість, ми обдумали повідомлення, яке ми надішлемо, і президент Трамп ухвалив рішення, що це буде правильним підходом з огляду на події напередодні саміту G20”, – додав Помпео.

Він наголосив, що Росія має повернути Україні захоплені судна та полонених військових моряків до того, як адміністрація Трампа розгляне питання щодо проведення наступної зустрічі президентів США та РФ.

Як повідомляла “Новинарня“, 29 листопада президент США Дональд Трамп заявив, що вирішив скасувати зустріч із главою РФ Володимиром Путіним в рамках саміту G20 у Буенос-Айресі, тому що Росія не повернула Україні моряків і кораблі, захоплених 25 листопада у Керченській протоці.
Президент США наголосив, що очікує на врегулювання цієї ситуації.

Читайте також:
Саміт G20: Трамп проігнорував Путіна, Макрона ніхто не зустрів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна