Окупанти провели обшук в активістки Українського культурного центру в Криму

 

Російські силовики зранку 28 листопада провели обшук в активістки Українського культурного центру в окупованому Росією Криму Галини Балабан.

Як повідомляє “Кримська солідарність“, у результаті обшуку в неї вилучили всю техніку. Саму жінку відпустили.

Галина вже перебуває на роботі без засобу зв’язку, адже телефон вилучили під час обшуку.

Всі дії на вулиці 1-й Кінної армії в Сімферополі силовики провели без адвоката.
Інших подробиць наразі не відомо.

Як писала “Новинарня“, 29 серпня російські силовики проводили обшук в будинку активістки Українського культурного центру в Криму Ольги Павленко. Її і членів її родини підозрювали у зв’язках із “Правим сектором”, який Росія заборонила. Павленко виїхала з Криму.

У квітні цього року активістів Українського культурного центру в Криму Олену Попову і Ольгу Павленко викликав старший помічник призначеного Росією прокурора Сімферополя Олексій Пучков: його цікавила робота центру і випуск газети “Кримський терен”. Активістки скористалися правом не свідчити проти себе і своїх близьких.

Український культурний центр Криму не є політичною організацією. Він створений з метою збереження і популяризації на півострові української культури.

При цьому фактична влада незаконно анексованого Росією Криму чинить тиск на учасників центру: їх викликають на допити і “бесіди” до правоохоронних органів, попереджають про неприпустимість екстремізму.

Одному з лідерів Українського культурного центру в Криму Леоніду Кузьміну після погроз і тиску з боку силовиків 2017 року також довелося залишити півострів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна