“Зубожіння”: лише через термінали Приватбанку українці витратили в “чорну п’ятницю” понад 1 млрд. грн

 

За підсумками традиційного дня розпродажів “чорної п’ятниці”, через мережу торгових терміналів “Приватбанку” було оплачено 3,2 мільйона покупок на суму понад 1 мільярд гривень.

Про це йдеться у повідомленні банку, пише “Економічна правда“.

Обсяг оплачених картками покупок “чорної п’ятниці” у 2018 році став рекордним показником за останні роки, перевищивши середньодобовий показник у 10 разів.

Рекордним цей день став і за кількістю купівель на виплат – усього за добу за допомогою опцій “оплата частинами” та “миттєва розстрочка” українці купили товарів на 115 мільйонів гривень, причому більше половини цієї суми припало на вітчизняні інтернет-магазини.

Другим за популярністю серед українців став “День холостяка” 11 листопада, в який обсяг покупок, оплачених картками в POS-терміналах “Приватбанку”, перевищив середньодобовий показник у 5 разів і сягнув 589,5 мільйона гривень.

Також Всесвітній день шопінгу дав п’ятикратний приріст купівель у розстрочку – до 50 мільйонів гривень. Найактивніше оплачували свої покупки частинами жителі Київської, Дніпропетровської та Харківської областей.

Традиція під назвою “чорна п’ятниця” поширилася світом зі Сполучених Штатів Америки, де так називають наступну п’ятницю після Дня подяки (він завжди припадає на четвертий четвер листопада). У цей день у США стартують різдвяні розпродажі.

Читайте також:
“Приватбанк” погодився реструктуризувати протерміновані кредити на суму 48 мільярдів гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна