У австрійському МЗС допускають нові санкції щодо Росії упродовж місяця

 

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль допускає можливість введення нових санкцій проти Росії ще до кінця цього року.

Про це вона заявила у вівторок, 27 листопада, після зустрічі з німецьким колегою Хайко Маасом у Берліні, повідомляє “Укрінформ”.

“Щодо подальших санкцій, то подивимося. 10 грудня ми проведемо саміт (ЄС, — “Н”)”, — сказала Кнайссль.

Вона наголосила — велике занепокоєння викликає те, що “цей напад може стати більш небезпечним”.

Відповідаючи на запитання, чи вже говорила вона з Володимиром Путіним (який був гостем на її весіллі цього року), Кнайссль сказала, що “не має таких контактів”.

Очільник МЗС Німеччини Маас зазначив, мовляв, після того, що сталося в Азовському морі, важливіше, ніж будь-коли, вдихнути життя в Нормандський формат. Він наголосив, що канцлер Ангела Меркель телефонувала обом президентам — Петрові Порошенку і Володимиру Путіну — і закликала їх до деескалації, і запевнив, що Німеччина не полишить спроб знайти вихід для вирішення конфлікту.

Читайте також:
Меркель пообіцяла зробити все для деескалації конфлікту у Керченській протоці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна