Арку дружби з Росією в Києві “прикрасила” тріщина

 

Громадські активісти і правозахисники оздобили Арку дружби народів у Києві символічною “тріщиною” на знак підтримки українських політв’язнів, які незаконно утримуються в Росії та анексованому Криму.

Зображення тріщини, нанесене 24 листопада, є тимчасовою наклейкою на верхній частині арки-“веселки”.

“Сьогодні Арка дружби народів стала актуальніше відбивати відносини зі сусідньою країною”, – заявила представниця ГО “Автомайдан” Катерина Бутко.

Як повідомляє “Громадське“, активісти підкреслили, що жодним чином не ставлять під сумнів культурну та історичну цінність пам’ятки і відкидають будь-які можливі спекуляції щодо цього.

“Створення “тріщини дружби” – акт солідарності з незаконно переслідуваними громадянами України, яких Росія перетворює на зброю у своїй гібридній війні, солідарності з цивільним населенням на загарбаних Російською Федерацією територіях, жест-відповідь на розв’язану та підтримувану сусідом-імперіалістом війну на сході України”, – зазначила Катерина Бутко.

“Особливо символічним є проведення даної акції у 85-ту річницю Голодомору”, – написала вона в соцмережі.

Серед ініціаторів акції – організації “Медійна ініціатива за права людини”, “Комітет солідарності – група підтримки кримських заручників”, “Пряма лінія”, “Центр громадянських свобод”, “Автомайдан”, “Свободу заручникам Кремля”, активісти, представники мистецьких спільнот та інші небайдужі.

Читайте також:
Кличко пішов на компроміс із “Правим сектором”
у фарбуванні Арки Дружби народів до Євробачення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна