У вбивстві посла РФ Карлова звинуватили турецького філософа та проповідника Гюлена

 

Турецькі прокурори завершили розслідування вбивства посла РФ Андрія Карлова в Анкарі у 2016 році, висунувши обвинувачення 28 підозрюваним, серед яких і проповідник та філософ Фетхуллах Гюлен.

Про це повідомляє агенція Anadolu з посиланням на анонімні джерела.

“Обвинувачення висунули 28 підозрюваним, зокрема і лідеру терористичної організації “ФЕТO” Фетхуллаху Гюлену”, — йдеться у повідомленні.

Обвинувальний висновок уже поданий до суду міста Анкара.

Підозрюваних звинувачують у порушенні конституційного ладу, членстві в терористичній організації та навмисному вбивстві з метою поширення терору.

Офіційна Анкара звинувачує ФЕTO в тому, що вона стоїть за багаторічною кампанією з повалення державного ладу в Туреччині.

Як вповідомляла “Новинарня“, посла РФ у Туреччині Андрія Карлова вбили в грудні 2016 року на фотовиставці в Анкарі. В дипломата вистрілив поліцейський Мевлют Алтинташ, який на той час не був при виконанні обов’язків. Нападника застрелили на місці.

Читайте також:
Такі схожі атентати. Посла РФ Андрія Карлова в Анкарі вбили, як Андрія Майлова у Львові 1933 року

Продовження стрілянини в Туреччині: закрилося посольство США, Анкара співпрацює з Кремлем

Знайдений застреленим ще один російський дипломат, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна