На Київщині СБУ викрила двох високопосадовців ДФС на отриманні хабара

 

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві двох посадовців Головного управління Державної фіскальної служби України в Київській області.

Про це повідомляють у прес-центрі СБУ.

Правоохоронці встановили, що начальник одного із відділів обласної податкової інспекції та його заступник вимагали три тисячі доларів США від місцевого адвоката.

У таку суму вони оцінили своє сприяння за не притягнення його підзахисного до кримінальної відповідальності за фіктивне підприємництво.

Правоохоронці затримали здирників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в одному із районних центрів області під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України вирішують питання щодо оголошення зловмисникам про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Операція з викриття хабарників проводилася спільно з прокуратурою Київської області за оперативного супроводження Департаменту захисту економіки України Нацполіції.

Читайте також:
У Польщі викрили митників, які брали хабарі від українців за повернення Tax free

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна