У Польщі викрили митників, які брали хабарі від українців за повернення Tax free

 

Польські митники у Підкарпатському воєводстві брали хабарі від українських громадян за вивезення товарів за межі Європейського Союзу.

Одноразово за таку незаконну послугу вони отримували до кількох тисяч злотих, інформує сайт Nowiny24.pl.

Як повідомив представник Центрального антикорупційного бюро Польщі Пьотр Качорек, агенти бюро встановили, що українці, які вивозили товари з Польщі, надавали митникам документи для повернення ПДВ (Tax free).

У документах були неправдиві дані про придбані товари – їх взагалі не купували або їхні обсяги були значно меншими, ніж вказували у деклараціях на повернення суми податку на додану вартість.

Згодом такі документи скеровували на митне оформлення.

“Антикорупційне бюро дійшло висновку, що митники в обмін на хабарі дозволяли експорт товарів за межі Європейського Союзу. Одноразово вони брали з громадян України за таку послугу десь кілька тисяч злотих. У митників була неписана ставка — від 2% до 3% від вартості товарів з податкової декларації”, – розповів Пьотр Качорек.

Слідчі бюро встановили, що кількість епізодів, коли митники отримували хабарі, становить від десяти до двохсот випадків.

Читайте також:
На Волині затримали інспектора ДПСУ, який налагодив конвеєр хабарів за тютюнову контрабанду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна