У жовтні на Донбасі загинуло п’ять цивільних, 13 – поранені. ЗВІТ УВКПЛ

 

У жовтні 2018 року внаслідок конфлікту на Сході України Управління верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 18 жертв конфлікту серед цивільного населення – п’ять убитих і 13 поранених.

Про це йдеться в щомісячному інформаційному бюлетені Гуманітарного кластеру з питань захисту, який отримала “Новинарня“.

“У цілому інциденти, пов’язані з мінами і ВПВ (вибухонебезпечні предмети часів війни – “Н”), призвели до 61% жертв”, – ідеться також у звіті.

“18 жовтня між військовими позиціями сторін конфлікту в «Золотому-4» підірвалися на міні чоловік і жінка, які проживають в «Золотому-5» (НПУТ Луганської обл.). Чоловік загинув одразу, в той час як жінку було поранено і вона кликала на допомогу. Однак оскільки місцевість, де вона лежала, була замінована, ніхто не зміг прийти їй на допомогу і вона згодом померла. Їх тіла змогли евакуювати тільки на 6-й день після трагедії”, – нагадали в представництві УВКПЛ.

17 жовтня в селищі Донецьке (НПУТ Луганської області, або ж ОРЛО) чоловік отримав поранення внаслідок вибуху гранати біля дитячого садка.

23 жовтня біля селища Залізне (Донецька область) два ремонтники, що поверталися з місця ремонту водопроводу, отримали поранення, коли їхній трактор підірвався на міні.

В ООНівському звіті також зазначено: “14 сімей (32 особи) із «Золотого-4» (Луганська обл.) звернулися до органів влади Попаснянського р-ну про допомогу з переселенням з вулиці, де Збройні сили України займають половину 4- поверхового будинку, через що вулиця часто потрапляє під обстріли.
15 сімей були змушені переміститися на підконтрольну територію з двох вулиць хутора Вільний в «Золотому-4», контрольованих збройними групами так званої «ЛНР»”.

Інформаційний бюлетень за жовтень 2018 >>>

Читайте також:
Військові, цивільні, українці, сепаратисти і росіяни:
УГСПЛ презентувала спільну “Мапу пам’яті” загиблих в АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна