Під Донецьком бойовики спалили авто ЗСУ

 

Бойовики “ДНР” із ПТКР “Фагот” та гранатометів спалили легковий автомобіль ЗС України в Пісках – селі поруч із Донецьким аеропортом. Керована ракета влучила в задню частину машини, військові встигли вибігти.

Про це повідомив 19 листопада канал “24“, оприлюднивши фото втраченого авто.

Як кажуть українські військовослужбовці, останнім часом “ворог зовсім знахабнів – стріляє вдень і вночі, не гребуючи важким калібром”.

“Наші, так би мовити, “близькі брати” відкрили вогонь з ракетної установки, але завдяки дроту, який йде через дорогу, вони не влучили”, – сказав військовослужбовець Андрій.

Він додав, що, пристрілявшись, окупанти “докидали” по авто із міномета та АГС.

Бійці кажуть, що машини шкода, адже її подарували волонтери.

Останнім часом бойовики значно збільшили інтенсивність обстрілів. Бойовики сидять в окупованому Донецьку, зайнявши колишні будівлі шахти, які після боїв за Донецький аеропорт в українській армії називають “близнюками”. Із них позиції українських військових видно як на долоні.

“Тут доводиться швидко рухатися і нахилятися, адже до позицій ворога лічені сотні метрів і, помітивши рух на наших позиціях, вони можуть відкрити вогонь в будь-який момент. Диверсійні групи ворога ходять тут постійно. Наближаються на 100-200 метрів, але отримавши відповідь, відходять”, – йдеться в сюжеті “24-го каналу”.

Мета цих вилазок – пошук прогалин в обороні української армії, але в Пісках таких місць немає, зазначає журналіст.

Читайте також:
Доба ООС: 21 обстріл, троє воїнів поранені

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна