Ліс, лопата, яма: бойовики залякують шахтарів, які протестували через зарплату

 

Денис Казанський
журналіст, блогер, переселенець з Донеччини

(FB)

Нещодавно співробітники шахти “Партизанська” в місті Антрацит (територія, підконтрольна “ЛНР”) спробували організувати забастовку і вимагати заборговану зарплату. Наївні шахтарі вирішили, що дійсно живуть в “народній республіці” і спробували заявити про свої права. Але роботягам швидко пояснили, що “тут їм тепер не Україна”.

“Нам вибили двері люди в камуфліжі й масках, із порога чоловікові — кулаками в обличчя… Зрештою, чоловіка забрали і його не було 4 години, старша знепритомніла, а я просто рятувала її! Забрали його в трусах при мінусовій температурі, вивезли декілька людей, із учасників забастовки, за місто, дали лопати і заставили рити ями, а поки вони копали, то їм розповідали, що зроблять із їхніми дружинами та дітьми! Зрештою, їх відпустили, вони в мороз йшли до міста пішки, довкола нікого — комендантська година ж!”, — розказала одна із дружин протестувальників.

Після такої “профілактичної бесіди” декілька учасників забастовки звільнили. Наказ уже опублікований в мережі.

На жаль, люди, які мріють жити в Росії та хочуть російського ладу, часто не дуже уявляють, який це має вигляд на практиці, поки самі не зіткнуться із ним безпосередньо.

У нас, безумовно, також чимало проблем у вугільній галузі. І шахтарі часто протестують. Але тільки у нас за це не принижують і не б’ють. І протестувальники опісля отримують заборговану зарплату.

Читайте також:
Бойовики в Донецьку обікрали і катували міняйла, схиляючи його до співпраці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна