НАСА запустила ракету-носій “Антарес” зі ступенем українського виробництва. ВІДЕО

 

Із космодрому в штаті Вірджинія здійснено запуск на МКС ракети-носія “Антарес”, створеної американською корпорацією “Орбітал АТК” за участю іноземних партнерів, зокрема й низки українських підприємств.

Про це 17 листопада поінформував посол України у США Валерій Чалий.

“З космодрому НАСА «Уоллопс Айленд» (штат Вірджинія, США) здійснений запуск ракети-носія «Антарес», яка є успішним прикладом взаємодії компаній космічної галузі України та Сполучених Штатів у сфері мирного дослідження космічного простору. Саме ця ракета має доставити вантажний модуль «Сігнус» до Міжнародної космічної станції”, – написав Чалий на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За інформацією дипломата, “Антарес” створений американською корпорацією “Орбітал АТК” за участю іноземних партнерів, у т.ч. низки українських підприємств.

Так, головна конструкція першого ступеня ракети розроблена конструкторським бюро “Південне” та виготовлена на “Південному машинобудівному заводі ім. Макарова” у співпраці з українськими підприємствами “Хартрон-Аркос”, “Хартрон-Юком”, “Рапід” та ін.

Фото: Daily News

Українські фахівці також брали активну участь у випробуваннях “Антареса”, які проводилися в США.

Як інформувала “Новинарня“, в листопаді 2017 року у США і Французькій Гвіані запустили ракети з двигунами українських розробників.

Читайте також:
У Росії висміяли Ілона Маска за “відсталі” технології

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна