За рівні права: українські жінки-поліцейські об’єдналися в професійну асоціацію

 

У Києві відбулася зустріч Української асоціації представниць правоохоронних органів.

Про це у п’ятницю, 16 листопада, повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Ця асоціація — перша  в державі організація, створена задля захисту прав жінок-поліцейських та співробітниць, які працюють у правоохоронних органах.

Забезпечення рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах стало однією із основних тем конференції.

За словами голови Української асоціації представниць правоохоронних органів Катерини Павліченко, створення організації “є своєрідним викликом для української правоохоронної системи”. “Адже змінити застарілу систему чоловічого погляду на жіноче лідерство можливо лише спільними зусиллями”, — зазначила вона.

“Нашій організації, а це — 68 учасниць, лише півроку. Це тільки початок, і ми раді бачити поряд нові обличчя: як жіночі, так і чоловічі. Тому обмін думками та досвідом на конференції, можливо, когось надихне повірити у себе, а декому стане поштовхом щось змінити і крокувати вперед”, — сказала Павліченко.

Заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук наголосила, що гендерна приналежність не повинна заважати самореалізації людини. “У наших силах створити середовище, вільне від стереотипів. Новостворена асоціація – саме той інститут менторства, який допоможе подолати гендерні стереотипи та бар’єри заради розвитку цивілізованого суспільства”, — переконана Ковальчук.

“В умовах, у яких ми працюємо чи несемо службу, підтримка є дуже важливою. Нам знадобилося чимало часу, аби створити асоціацію, що демонструє  жінкам підтримку і можливість. Ми ще працюємо над удосконаленням, щоби кожна працівниця могла відчути підтримку не лише колежанок, а її ментором міг стати чоловік чи керівник, який сприятиме розвитку і росту”, — зазначила помічник начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Ольга Юськевич.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно в Україні з’явилася перша жінка – генерал військової служби.

Читайте також:
Фільм “Гірська жінка: на війні” отримав премію Європарламенту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна