На Житомирщині СБУ затримала військових, які торгували тротилом і пластидом

 

Співробітники Служби безпеки України “блокували” на Житомирщині канал збуту військових засобів ураження.

Оперативники спецслужби встановили, що військовослужбовці-контрактники однієї із частин регіону налагодили реалізацію тротилу, пластиду та засобів детонації, завезених, зокрема, з району проведення операції Об’єднаних сил. “Товар” зловмисники збували місцевим мешканцям, у тому числі представникам кримінальних кіл.

Правоохоронці затримали двох зловмисників на одній із вулиць Житомира під час чергової спроби продажу майже 2,5 кілограмів пластиду, двох тротилових шашок загальною вагою 400 грамів та засобів детонації до них на 33 тисячі гривень, повідомив прес-центр СБУ 15 листопада.

“Раніше співробітники СБУ задокументували реалізацію чоловіками майже 1,5 кілограма пластиду і засобів детонації за 11 тисяч гривень. У ході санкціонованих обшуків правоохоронці виявили у зловмисників також амфетамін та марихуану”, – ідеться в повідомленні.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.
Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб причетних до протиправної діяльності та джерел походження вибухових речовин.

Операція із викриття контрактників проводилася спільно з Нацполіцією під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

Читайте також:
На Херсонщині СБУ затримала контрактника ЗСУ на продажу набоїв і пластиду

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.