На “польський Львів” українські фанати у Словаччині відповіли “нашим Хелмом”. ФОТО

 

На акцію фанатів Польщі, які вивісили банер із гаслом “Львів – колиска польського футболу”, українці відповіли синьо-жовтим прапором із написом “Хелм”.

Як передає “Новинарня“, великий біло-червоний плакат “Львів – колиска польського футболу” поляки вивісили 15 листопада на трибунах стадіону у Гданську, де проходив товариський матч між збірними Польщі та Чехії.

При цьому слово Lwow місцеві вболівальники забарвили в кольори польського прапора.

Польські ультрас уже не вперше піднімають банери із заявами про приналежність їм Львова.

Реагуючи на такі кроки, українські фани на виїзному матчі Ліги націй 16 листопада у словацькій Трнаві підняли синьо-жовтий прапор зі словом “Хелм” (Холм – місто на історичних українських землях, нині у складі Польщі).

Відповідне фото поширив у соцмережі присутній на трибуні Роман Сініцин.

На стадіоні Антона Малатинського у Трнаві були присутні понад тисяча вболівальників з Україні, багато з них вивісили прапори з назвами своїх міст (Біла Церква, Надвірна, Харків та ін.).

Крім того, серед банерів було гасло: “Мусора, сосать! Хто замовив Катю Гандзюк?”

Попри потужну підтримку, збірна України програла Словаччині свій заключний турнір у груповому турнірі Ліги націй – 1:4.
Втім, ця гра не мала турнірного значення для “синьо-жовтих” – вони достроково посіли перше місце в групі і підвищилися в класі, тож головний тренер Андрій Шевченко виставив експериментальний склад, без великої кількості травмованих лідерів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна