Більшість британців хочуть другого референдуму щодо членства в ЄС, – соціологія

 

За опитуванням телеканалу Sky News, 54% британських респондентів прагнуть, аби був проведений другий референдум щодо виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу.

Лише третина громадян – 32% – виступають проти цієї пропозиції, зазначено в результатах опитування.

І тільки 14% респондентів підтримують твердий план прем’єр-міністра Сполученого Королівства Терези Мей щодо Brexit (виходу країни з ЄС).

Як інформувала “Новинарня“, на референдумі щодо членства Великої Британії в ЄС 23 червня 2016 року за вихід із ЄС проголосували 51,9% виборців, або 17,410 млн. осіб; за те, щоб залишитися у складі Євросоюзу – 48,1% (16,141 млн.).
Явка виборців склала 71,8%.
У липні уряд Сполученого Королівства офіційно відхилив петицію з вимогою змінити законодавство про референдум, що дало б можливість провести повторний референдум щодо членства Британії в ЄС. Хоча петицію підписало понад 4,127 млн. осіб.

Читайте також:
Прем’єр Британії дала депутатам вибір:
моя угода, без угоди або взагалі без Brexit

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна