На радар TruCam вперше подали позов до суду

 

Казанківський районний суд Миколаївської області рішенням від 7 листопада 2018 року постановив, що лазерний вимірювач швидкості TruCam відповідає вимогам закону.

Рішення є першим в судовій практиці після впровадження радарів цьогоріч, повідомляє “Auto24”.

На підтвердження свого висновку суд зазначив, що “вимірювач швидкості автотранспортних засобів лазерний LTI 20/20 TruCAM отримав сертифікат затвердження типу вимірювальної техніки 29.08.2012 року, серії А № 006694 та зареєстрований в реєстрі засобів вимірювальної техніки за номером У3197-12”.

Згідно з експертним висновком НДЦ “ТЕЗІС” НТУУ “КПІ”, механізми технічного захисту інформації лазерного вимірювача швидкості транспортних засобів TruCAM LTI 20/20 відповідає вимогам нормативних документів системи технічного захисту інформації в Україні.

Також судом встановлено, що згідно із свідоцтвом № 22-01/11923, “лазерний вимірювач швидкості транспортних засобів TruCAM LTI 20/20 № ТС000760 пройшов повірку з результатом похибки від 2 км/год до 320 км/год.”

Рішення підлягає оскарженню та може бути скасоване.

Як повідомляла “Новинарня“, із 8 жовтня 2018 року патрульна поліція почала використовувати пристрої вимірювання швидкості TruCam у місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод.

Читайте також:
Радари знову на дорогах. Чим TruCam відрізняється від “Візира”

Київрада затвердила список 17 вулиць, де можна їхати до 80 км/год

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.