Прем’єр Британії дала депутатам вибір: моя угода, без угоди або взагалі без Brexit

 

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей у четвер, 15 листопада, виступила перед парламентарями з приводу проекту угоди про Brexit, тоді як члени її кабінету, що вчора підтримав проект угоди, оголошують про відставку через незгоду з документом.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Зокрема, Мей повідомила депутатам, що затверджене напередодні рішення не є фінальною угодою, а тільки проектом договору.

“Він (проект договору, – “Н”) повертає контроль над нашими кордонами, законами та грошима”, – заявила Тереза Мей.

Прем’єр підкреслила, що документ визначає умови виходу Великої Британії з ЄС у березні 2019 року, положення про права країн-членів ЄС та умови перехідного періоду. Мей зазначила, що існуватиме можливість єдиного, обмеженого в часі розширення перехідного періоду, щоб уникнути “жорсткого кордону” у Північній Ірландії.

“Переговори про Brexit стосуються національних інтересів – і мова йде про прийняття правильних виборів, хоча непростих”, – додала вона.

Мей повідомила, що угода покладе край вільному пересуванню “раз і назавжди”, замість цього буде реалізуватися нова імміграційна політика.

“Коли остаточна угода буде домовлена, я принесу її до парламенту і попрошу депутатів підтримати її”, – звернулася Мей до парламентарів.

“Вибір чіткий: ми можемо обрати вихід без угоди, ми можемо ризикнути залишитись без Brexit, або ми можемо вирішити об’єднатися та підтримати найкращу угоду, про яку можна домовитися”, – сказала вона.

До слова, після п’ятигодинного закритого засідання кабінет міністрів Великої Британії дав згоду на затвердження угоди про Brexit, узгодженої з Брюсселем напередодні на технічному рівні.

Одразу ж після цього з уряду Терези Мей через угоду щодо Brexit пішли три міністри.

Також президент Ради ЄС Дональд Туск поінформував, що позачерговий саміт, присвячений завершенню роботи над угодою щодо Brexit, пройде 25 листопада.

Читайте також:
Мей виступила за посилення санкцій проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна