Злам месенджера й розкішна турецька нерухомість: ЗМІ розповіли, чому Продан втік із країни

 

Втеча з України колишнього в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана через Молдову під виглядом виїзду на лікування стала однією з політичних сенсацій.

Як запевняє видання “Цензор.нет”, йому вдалося дізнатися про причини втечі посадовця.

“Ще б пак: два роки він керував ДФС і був найближчим співробітником прем’єр-міністра Гройсмана! І ось після запрошення на допит до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Продан раптово “захворів” і зник”, — зазначають у виданні.

За інформацією, Продана викрили не спільники чи колеги, і не документи, а власний месенджер. “Так, очевидно, працівникам СБУ вдалося отримати доступ до месенджера Продана. В чиновника було декілька тедефонів, зокрема й китайський. Проте змінюючи телефони, він через необізнаність допустив помилку — не видаляв месенджери і листування у них зберігалося”, — йдеться у тексті.

Тобто, у “Телеграмі” Продана, який завантажила СБУ, чиновник продовжував “вирішувати чимало секретних питань”.

У месенджері зафіксовано, хто і які хабарі передава Продану. “Вражає, коли очільник фіскальної служби у ранзі міністра фотографує величезну пачку доларів і невдоволено пише тому, хто її передав, мовляв, “ця пачка — “мокра”, треба замінити!”, — зазначає журналіст Юрій Бутусов.

Із фрагментів листування Продана випливає, що він придбав два особняки в Туреччині, на території курорту Бодрум. Ключовим спільником у відмиванні корупційних грошей став кум Продана — Максим Павицький, на якого оформлювалася нерухомість.

ФОТО: “Цензор.нет”

ФОТО: “Цензор.нет”

ФОТО: “Цензор.нет”

Купівля будинків була оформлена через посередника, одеського бізнесмена Віталія Астахова, засновника фірми “Васко да Гама”.

ФОТО: “Цензор.нет”

“Найдорожчий комплекс в Туреччині ,”Мандарин”, там у принців Катару будинки”, — повідомляв Проданові Павицький у листуванні.

Як відомо, Мирослав Продан витратив на два особняки понад 2,4 мільйона євро. Даних про такі покупки у декларації, яку він заповнював як державний службовець, немає.

Читайте також:
Продан пішов з посади в.о. голови ДФС, щоб взяти участь у конкурсі на голову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна