Реформи в Україні насправді відбуваються швидко, – посол Канади

 

Реформи і зміни в Україні відбуваються швидше, ніж здається її громадянам, та значно швидше – порівняно із західними країнами.
Таку думку висловив посол Канади Роман Ващук в інтерв’ю “Громадському радіо”, передає “Новинарня“.

“Я радо беру участь у таких дискусіях (нарадах в Україні – “Н”), але я не тільки повчаю, а також вчуся від українців. Майте на увазі, що зміни в Україні при всіх наріканнях людей у порівнянні з досить стабільними країнами відбуваються швидко“, – сказав дипломат.

Він навів приклад Канади, де навіть елементарні бюрократичні процедури розтягуються на місяці, натомість в Україні деякі масштабні реформи реалізуються швидко.

“Минулого тижня я відвідував наше (канадське – “Н”) міністерство. Перебудовуємо вхідні двері міністерства, вони будуть закриті рік. Це той період, за який, українці вважають, треба змінити всю державну структуру, а в нас за цей час міняють двері і додають якісь безпекові елементи.
Патрульна поліція. Від перших розмов та ідей у січні до перших поліцейських на вулиці минуло шість із половиною місяців. У Канаді за шість із половиною місяців розробляли б презентації, як за це братися”, – розповів Ващук.

Зміни в Україні здаються повільними, бо їх потрібно багато, часом одна зміна ускладнює щось в іншій сфері”, – наголосив канадський дипломат.

“Ще є другий елемент — бажання все прописати до останньої титли та коми. Разом зі змінами треба давати людям, яких ви уповноважили, можливість діяти, а не зв’язувати їм руки”, – додав він.

Читайте також:
Посол ЄС: Реформа децентралізації в Україні вражає успіхами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна