Через карту України без Криму терміново перевірять “NewsOne”

 

Телеканал “NewsOne” позапланово перевірять за розміщення в ефірі карти з територією України без півострова Крим.

Про це повідомила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у середу, 14 листопада.

Зазначається, 7 листопада 2018 року телеканал “NewsOne” під час прямої трансляції передачі “Ранок з NewsOne” о 09:53 розмістив карту Європи “Крупнейший торговый партнер-покупатель”, на якій по кольору позначення країн територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим було відокремлено від материкової частини України, і водночас приєднано до кордонів Російської Федерації.

Відповідну карту телеканал демонстрував у контексті розмови на тему: “У Європарламенті просять Меркель змінити курс щодо “Північного потоку-2”.

Ведучий телеканалу назвав її графікою, що відображає позиції Європи щодо торгівлі, однак посилань на її джерело не було надано.

Розміщення в ефірі подібних матеріалів порушує норми чинного законодавства України.

З огляду на це Національна рада ухвалила рішення про призначення позапланової виїзної перевірки діяльності компанії ТОВ “Новини 24 години”, м. Київ (логотип “Newsone”).

Як повідомляла “Новинарня“, Верховна Рада України пропонувала Раді національної безпеки і оборони ввести санкції проти власників телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

За відповідний проект постанови 4 жовтня проголосували 229 народних депутатів.

В додатку до постанови вказано, що обмеження мають торкнутися ТОВ “Аріадна ТВ”, ТОВ “Новий формат ТВ”, ТОВ “ТВ Вибір”, ТОВ “Телерадіокомпанія «112-ТВ»”, ТОВ “Лідер ТВ”, ТОВ “Партнер ТВ” і ТОВ “Новини 24 години”.

Як зазначається, “встановлено контрольованість [телеканалів 112 і NewsOne] з боку українських олігархів”. Народні обранці, зокрема, пропонували заблокувати активи каналів, анулювати їхні ліцензії, обмежити або припинити надання ними телекомунікаційних послуг.

Читайте також:
Нацрада за наводкою СБУ ще раз перевірить канал NewsOne

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.