Школярів без ID-карток не допустять до складання ЗНО

 

Міністерство освіти і науки України закликало школярів подбати про вчасне оформлення внутрішнього паспорта громадянина України у вигляді ID-картки, оскільки без такого документа їх не допустять до реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО).

Відповідну інформацію міністерство оприлюднило на своєму сайті у понеділок, 12 листопада.

Тому відомство закликало педагогів повідомляти школярам про те, що вони повинні оформити ID-картку, як тільки їм виповниться 14 років.

Перше оформлення такого документа є безкоштовним.

Для отримання ID-картки потрібно не пізніше, ніж через місяць після досягнення учнем 14 років, звернутися до територіального підрозділу Державної міграційної служби за зареєстрованим місцем проживання або до центру надання адміністративних послуг, якщо він надає послуги з оформлення біометричних документів. Для школярів своєчасне оформлення паспорта є необхідним, адже його копію потрібно подавати в комплекті документів для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання”, – сказано у повідомленні Міністерства освіти.

При цьому є чотири категорії школярів, які можуть подавати замість паспортів інші документи.

Зокрема, школярі, які не мали можливості отримати паспорт через проживання на окупованій території чи лінії зіткнення подають свідоцтво про народження, а іноземці та особи без громадянства – копію паспорта або іншого документа, що посвідчує особу.

Особи, які звернулися за захистом в Україні, повинні подати копію довідки про звернення за захистом в Україні, а учні закладів освіти на підконтрольній Україні території, якщо вони втратили документ, що посвідчує особу, і не мають можливості його відновити через проживання на окупованих територіях, мають подати довідку із закладу освіти з фотокарткою.

“Усі інші громадяни України подають для реєстрації на ЗНО виключно паспорт. Цей же документ пред’являється учасником ЗНО для допуску до пункту тестування”, – наголосили в Міносвіти.

Там також додали, що питання своєчасного отримання паспорта є актуальним для тих школярів, які у 2019 році планують вступати на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра після 9-го класу.

“Тому майбутнім вступникам варто заздалегідь потурбуватися про оформлення паспорта (або іншого документа, що посвідчує особу), адже вступати за свідоцтвом про народження зможуть лише ті учні, яким 14 років виповниться після 1 травня 2019 року”, – зазначили у Міністерстві освіти і науки України.

Читайте також:
Міносвіти повернуло в школи прокремлівський підручник росмови. Ніцой обурена. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна