Окупанти завершили спорудження опор Кримського мосту для залізниці

 

Спорудження опор залізничної частини Кримського мосту завершено, хоча весь процес робіт ускладнювався сильними штормами.

Про це повідомив голова ради директорів компанії “Стройгазмонтаж” Аркадій Ротенберг, передає “Обозреватель”.

Інформують, що останньою побудували опору №254 у Керченській протоці на ділянці між фарватером і кримським берегом. Вона складається із фундаменту на 16 трубчастих паль, занурених під різними кутами на глибину до 70 метрів.

“Це не просто завершення встановлення опор під залізницю. Готові всі опори Кримського мосту: і автодорожні, і залізничні. Тисячі паль для цих опор занурені на велику глибину: на деяких ділянках — понад 100 метрів. Непростий ґрунт і часті шторми сильно ускладнювали роботу”, — сказав Робенберг.

Тепер основним етапом будівництва залізничної частини Кримського мосту є установка прольотів.

Окупанти мають намір завершити установку прольотів на суші і в морі на початку 2019 року.

Залізничний рух, за їхніми прогнозами, відкриється у грудні 2019 року.

Як повідомляла “Новинарня“, Кабінет Міністрів України наприкінці серпня прийняв рішення внести на розгляд Ради нацбезпеки і оборони перелік 19 юридичних осіб, до яких мають бути застосовані санкції через їх причетність до незаконного спорудження Керченського мосту між Краснодарським краєм РФ та Кримом.

Читайте також:
Журналісти показали, як охороняють Кримський міст. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна