Порошенко, Путін і Трамп взяли участь у церемоніалі на честь 100-річчя закінчення І Світової війни. ФОТО

 

Президент Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко в ході візиту до Франції разом із лідерами різних країн світу взяв участь меморіальній церемонії, присвяченій 100-й річниці завершення Першої світової війни.
Урочистості відбулися в Парижі в неділю, 11 листопада, інформує прес-служба АП.

Участь у церемонії взяли президент Франції Еммануель Макрон із дружиною, президент США Дональд Трамп із дружиною, канцлер Німеччини Ангела Меркель, інші лідери країн Великої сімки та понад 70 глав держав і урядів країн світу, лідери міжнародних організацій.

Серед інших, був присутній також президент РФ Володимир Путін.
Про окремі його зустрічі з Трампом чи Порошенком не повідомляється.

Масові офіційні заходи почалися зранку в Єлисейському палаці та продовжилися біля Тріумфальної арки.

Під час урочистого вшанування пам’яті загиблих у Першій світовій війні було запалено Вічний вогонь біля Тріумфальної арки.

Молоді люди з різних країн зачитали спогади свідків – відомих письменників, які на власні очі бачили жахіття тієї війни.

Церемонія завершилася проходженням військових у формі часів Першої світової.

Глава Української держави також бере участь у відкритті “Паризького форуму заради миру”, який ініційований президентом Франції.

“Ключовим завданням Форуму є зміцнення справи миру шляхом покращення глобального управління та підтримки дій, які сприяють зниженню міжнародної напруги, співпраці між державами для вирішення транскордонних проблем. За прикладом Паризької конференції з питань клімату, «Паризький форум заради миру» має за мету стати платформою для обміну досвідом і новаторськими рішеннями, яка об’єднає всіх учасників процесу глобального управління – глав держав і урядів, представників управлінських органів місцевого та національного рівнів, регіональні та міжнародні організації, громадянське суспільство”, – ідеться в повідомленні.

Фото: прес-служба президента

Уранці  в Єлисейському палаці було влаштовано робочий сніданок від імені президента Французької Республіки Еммануеля Макрона на честь глав делегацій, присутніх на урочистостях.

Читайте також:
100 років по Першій світовій: зараз світ дуже нагадує 1920-ті, – Washington Post

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна