Порошенко повернув Луценкові заяву про відставку, той уже нікуди не йде

 

Президент Петро Порошенко повернув Генеральному прокурору Юрію Луценку його заяву про відставку.

Про це повідомила прес-служба адміністрації президента.

“Президент повернув заяву Генпрокурору, з огляду на те, що Юрій Луценко отримав вотум довіри у парламенті (всього 38 голосів під час рейтингового голосування) і перед ним стоять важливі завдання“, – йдеться в повідомленні.

Сам Луценко в коментарі телеканалу “Прямий” підтвердив, що залишається на посаді.

Відповідаючи на питання про те, чи залишиться він працювати Генпрокурором, Луценко зазначив: “Коротка відповідь – так”.

Як інформувала “Новинарня“, 6 листопада під час звіту силовиків у Верховній Раді у справі про вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк Луценко заявив, що подає у відставку з посади Генпрокурора.

При цьому перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що провладна коаліція не підтримує відставку генпрокурора Юрія Луценка.

Тоді ж голова ВР Андрій Парубій поставив питання відставки генпрокурора на рейтингове голосування, і “за” проголосували лише 38 нардепів.

Попри це, наступного дня, 7 листопада, Луценко передав президентові заяву про відставку з посади Генерального прокурора України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна