Помер “пологівський маніяк” Ткач. Подробиці смерті й поховання

 

Помер один з найжорстокіших серійних вбивць України Сергій Ткач, відомий як “пологівський маніяк”.
За повідомленнями ЗМІ, це сталося ще 4 листопада. Його поховали 7 листопада.

По тіло засудженого ніхто з його родичів чи близьких не приїхав, а місце перебування дружини ув’язненого невідоме. Про це в коментарі “Сьогодні” розповів Костянтин Шеловський – начальник Житомирської установи виконання покарань №8, де відбував покарання Ткач.

“Коли йому стало зле, о 15:00 ми викликали “швидку”. У нього був дуже низький тиск, швидка його не забрала, а о 19:00 він вже помер. Констатували біологічну смерть. Це було 4 листопада, а вчора ми його вже поховали. Ніяких інцидентів з ним не було”, – розповів начальник колонії.

“У камері вони були вдвох. Він спокійний, й взагалі, за його відсидку у мене не було жодних нарікань. Нормально сидів, ніяких порушень не здійснював, претензій у мене, як у начальника, до нього немає”, – додав Шеловський.

За його словами, співробітники Державної пенітенціарної служби намагалися зв’язатися з дружиною Сергія Ткача, але безрезультатно.

“Раніше дружина приїжджала. Але зараз… Ми ж не знаємо, де вона. Ми дали повідомлення, вона тимчасово проживала в Житомирській області. Після смерті Ткача ніхто не приїхав і не забрав його, ми його поховали своїми силами”, – зазначив Шеловський.

За його словами, “пологівський маніяк” скаржився на серце, задишку.

“…Уже багато років відсидів. А йому 60 з гаком років (66 – “Н”), та і молода жінка, й народження дитини – це не просто так”, – зауважив начальник колонії.

Михайло Ткач народився 15 вересня 1952 року в Кемеровській області РФ.
Після армії працював у кемеровській міліції експертом-криміналістом, був звільнений за службову фальсифікацію. Змінив багато місць проживання та роботи. Працював на заводах, шахтах, колгоспах, зокрема в Запорізькій області.

Ткач ґвалтував та вбивав дівчат та молодих жінок із 1980 до 2005 року. Затриманий у своєму будинку в місті Пологи у 2005 році.

Після трирічного розслідування 23 грудня 2008 року засуджений до довічного ув’язнення за 37 доведених убивств (всі або зі зґвалтуванням, або із задоволенням статевої пристрасті в збоченій формі) та декілька десятків зґвалтувань.

Загалом, за неофіційними даними та за словами самого Ткача, він здійснив понад 100 вбивств. Його жертвами ставали дівчатка віком від 9 до 17 років.
Ґвалтівник вів щоденник, в який записував усі моторошні подробиці злочинів.

Ткач був тричі одружений та має четверо дітей.

Уже перебуваючи за ґратами, маніяк одружився із 27-річною дівчиною Оленою, яка народила йому дитину. За словами Олени, вона “полювала” на Сергія 12 років: “Мені він подобався з моменту, коли я про нього дізналася”.

Читайте також:
У США затримали колишнього поліцейського, який виявився серійним маніяком

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна